loading

Hitna akcija za bolesnu Sofiju (7) i njenog brata i sestru kako bi im se omogućili normalni uslovi za život

https://www.srbizasrbe.org/hitna-akcija-za-sofiju-i-njenog-brata-i-sestru-kako-bi-im-se-omogucili-normalni-uslovi-za-zivot/

https://www.srbizasrbe.org/hitna-akcija-za-sofiju-i-njenog-brata-i-sestru-kako-bi-im-se-omogucili-normalni-uslovi-za-zivot/


Imali smo zaista veliku čast da prilikom posete porodici Krsmanović-Mirčeta upoznamo jednu izuzetnu majku-borca, koja nam je svojim primerom posvedočila da su granice roditeljske ljubavi i izdržljivosti, kao i žrtve koja se polaže za svoju decu zaista bezgranične i nedokučive.

Samohranu majku Danijelu smo imali prilike da upoznamo još početkom godine kada su prijatelji organizacije uspeli da obezbede za njenu dečicu Vasilija (10) i bliznakinje Sofiju (7) i Olgu (7) nekoliko paketa sa osnovnim školskim priborom. Tada smo imali priliku da se upoznamo i sa svim poteškoćama koje prate ovu porodicu, a koju smo tada zatekli u malom i poprilično neuslovnom stanu na Belim Vodama u Beogradu, gde su kao podstanari provodili dane.Odgajanje troje male dece je samo po sebi veliki izazov i obaveza i kada su oba roditelja prisutna u životima dece i kada su deca u potpunosti zdrava. Osim tereta koji sa sobom nosi uloga samohranog roditelja, svakako najveće iskušenje za majku Danijelu je bolest male Sofije, koja se od malena bori sa cerebralnom paralizom.

Ipak, kako smo mogli da primetimo, cela porodica se vrlo dobro drži i zajedničkim naporima biju bitku za Sofijino zdravlje i za sada im ide dobro. Kada postoji takva želja, istrajnost i ljubav, tu se onda nekako pojave i drugi ljudi velikog srca koji prepoznaju sve to. Mala Sofija je uveliko već na listi za pomoć fondacije „Budi humanˮ preko koje se skupljaju sredstva za pomoć u njenom lečenju.Posetu porodici obavili smo u beogradskom naselju Cerak, gde smo se uverili u to da i dalje ima izuzetnih dobrotvora, koji su spremni da pomognu, ne očekujući ništa zauzvrat.

Naime porodica je nedavno dobila na korišćenje bez ikakve nadoknade jednoiposoban stan blizu osnovne škole u koju su nedavno krenule bliznakinje Sofija i Olga. Zbog potreba male Sofije, porodica je bila u potrazi za stanom koji bi bio u neposrenoj blizini škole. Božijom voljom uspeli su da dobiju stan besplatno, koji će uz manje najnužnije adaptacije uskoro biti useljiv.S obzirom da je stan skroz prazan, porodica će preneti nekoliko stvari koje su im jedine ostale u ispravnom stanju. Nama se majka Danijela obratila sa željom da obezbedimo nekoliko komada najosnovnijeg nameštaja i bele tehnike, kako bi porodica mogla da ubrzo započne normalan život pod novim krovom i da se u potpunosti usredsrede na lečenje male Sofije.

POMOĆ

BeogradCeraksamohrana majkaSrbi za Srbe

ЋИРИЛИЦА