loading

Fondacija Ana i Vlade Divac podelila pakete osobama sa invaliditetom u Čačku

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest379609.html

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest379609.html


U organizaciji Fondacije Ane i Vlade Divac podeljeno je 836 paketa sa osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim sredstvima, namenjenih ugroženim kategorijama. Projekat se raelizuje uz pomoć norveške ambasade grupe 484 sa ciljem da se pomogne 10 000 najugroženijih porodica u Srbiji, a to su pre svega porodice koje imaju razlikčite vrste ivaliditeta.

„Trudimo se da pomognemo i ugroženim grupama ljudi, kao što su samohrani roditelji, Romi, kao i porodice sa velikim brojem dece. Drago mi je što imamo izuzetnu saradnju sa brojnim udruženjima naših ciljnih grupa, koji nam pomažu da paketi stignu do njihovih koriosnika“, rekao je Uroš Delić,ispred fondacije Ana i Vlade Divac.On je dodao da je ovi prvi krug pomoći sa ciljem da u različitim sredinama u Srbiji pomognu što većem broju ljudi.

U svrhu ublažavanja posledica pandemije Kovid 19, Paketi su dostavljeni danas u savezu slepih i slabovidih, odakle je izvršena distribucija paketa ostalim udruženjima.

Dejan Tomić, predsednik međuopštinske orgnizacije slepih i slabovidih u Čačku, koje broji oko 300 članova, kao domaćin ove kcije prihavtio je pomoć za sva udrženja invalida grada Čačka.

Udrženja paraplegičaraVladan Petković, predsednik Udrženja paraplegičara i Mirjana Stanojević,predsednica Udruženja distrofičara

„To je jedan veliki znak pažnje za nas , da neko misli i na osobe sa invaliditetom i na ovaj način pruža se doprinos i našoj materijalnoj situaciji“, rekao je Petković.

Mirjana Stanojević, predsednica Udruženja distrofičara moravičkog okruga koje ima oko 40 članova, izrazila je veliko zadovonjstvo saradnjom sa fondacijom Divac.

„Ovi paketi velika su pomoć, ne samo zbog posledica pandemije virusa korona već i zbog socijalne ugroženosti osoba sa invaliditetom“, naglasila je Stanojević.

Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 2007.godine kao nezavisno ineprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema.

POMOĆ

ČačakFondacija Ana i Vlade DivacGlas zapadne SrbijeUdruženja paraplegičara Čačak

ЋИРИЛИЦА