loading

Fondacija Ana i Vlade Divac i grad Užice obezbedili bespovratna sredstva za 26 porodičnih gazdinstava

http://www.glaszapadnesrbije.rs/653726/Fondacija-Ana-i-Vlade-Divac-i-grad-Uzice-obezbedili--bespovratna-sredstva/

http://www.glaszapadnesrbije.rs/653726/Fondacija-Ana-i-Vlade-Divac-i-grad-Uzice-obezbedili--bespovratna-sredstva/


Cilj je da se osnaže porodice koje žive i rade na selu, a konkurs je namenjen razvoju plasteničke proizvodnje kao poljoprivredne delatnosti za poljoprivrednike koji imaju registrovano gazdinstvo na teritoriji grada Užice.

Potpisivanje ugovora sa dobitnicima donacije održano je u Svečanoj sali opštine uz prisustvo članova lokalne samouprave i predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac.

„Dobitnici donacije dobiće plastenike za uzgajanje voća i povrća, i imaju obavezu da učestvuju sa sopstvenim sredstvima u visini 20% ukupne vrednosti doniranog plastenika. Pri samom odabiru, prednost je data mladim poljoprivrednicima i ženama starosti do 45 godina“ rekao je Slobodan Kuzmanović, član gradskog veća za privredu i poljoprivredu.

„Radili smo najrazličitije projekte, škole, vrtiće, omladinske fondove. Kod nas u Fondaciji poljoprivreda je prioritetna grana, a Grad Užice naš strateški partner od početka. Uvek radimo zajedno i gledamo šta je to što je prioritet Grada vezano za poljoprivredu. Ove godine to su plastenici. Ogromno nam je zadovoljstvo što danas sa 26 gazdinstava potpisujemo ugovor i od sutra već kreće montiranje plastenika. Smatrali smo da dodela sredstava za plastenike treba da bude ranije, ali zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da sprovedemo ove mere. Nadamo se da ćemo nastaviti saradnju sa Užicem i da ćemo i sledeće godine obradovati poljoprivrednike sa nekim novim ili sličnim merama.“ rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

Fondacija Ana i Vlade Divac je više od 10 godina prisutna u selima širom Srbije sa ciljem da podrži razvoj porodičnih gazdinstava i obezbedi bolje uslove za poljoprivrednike, a posledično i unapredi životne uslove porodica koje žive na selima. Do sada je direktno podržano više od 1.000 gazdinstava sa donacijama u vrednosti od preko 160.000.000 dinara.

POMOĆ

Fondacija Ana i Vlade DivacGlas zapadne SrbijePomoć poljoprivrednicimaUžice

ЋИРИЛИЦА