loading

Film “Dnevnik ratnog hirurga” nagrađen “Zlatnim vitezom”

https://tsd-tv.com/2020/09/17/rs-rusija-film-dnevnik-ratnog-hirurga-nagraden-zlatnim-vitezom/

https://tsd-tv.com/2020/09/17/rs-rusija-film-dnevnik-ratnog-hirurga-nagraden-zlatnim-vitezom/


Film, “Dnevnik ratnog hirurga”, autora Siniše Grabeža, rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, proglašen je za najbolji kratkometražni dokumentarni film, 29. Međunarodnog filmskog festivala “Zlatni vitez”, koji je ove godine održan u Sevastopolju.Film je posvećen ratnom hirurgu, dr Miodragu Laziću, kog su nazivali ocem urgentne medicine, a u Republici Srpskoj je stekao status legendarnog hirurga, spasivši mnoge živote tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Legendarni hirurg je preživio rat, ali ne i bitku protiv virusa korona.

Doktor Lazić /65/ je preminuo 14. aprila u Nišu od posljedica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila, na niškom Novom groblju.

U programu filmskih projekcija Festivala, predstavljeno je više od 200 takmičarskih i netakmičarskih igranih, dokumentarnih, animacionih, studentskih, debitantskih i dječjih filmova iz 21 zemlje svijeta, prenosi RTRS.

“Zlatni vitez” je jedan od najznačajnih filmskih festivala koji, između ostalog, organizuje Ministarstvo kulture Ruske Federacije, a čiji su pokrovitelji predsjednik Rusije, Vladimir Putin, ruska Duma, te patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Ovogodišnji festival je posvećen 75-godišnjici Velike pobjede.

POMOĆ

Covid19Dnevnik ratnog hirurgadr Miodrag LazićKoronaRusijaTelevizija srpske dijasporeZlatni vitez

ЋИРИЛИЦА