loading

ĐORĐE NAS TREBA

http://seesrpska.com/djordje-nas-treba/

http://seesrpska.com/djordje-nas-treba/


Mali Đorđe Milošević iz Ugljevika ima samo sedam mjeseci i bori se sa teškom, ali izliječivom bolešću.

Iako se rodio kao zdrav dječak, ljekari su kada je Đorđe imao tri mjeseca otkrili da boluje od spinalne mišićne atrofije i od tada se bore za njegovo izliječenje za koje je potrebno mnogo novca.

– Još uvijek ne može da sjedi, samo leži, ne može da se okreće, niti da vrti nogama, a ne može ni da drži glavu. Jedino malo mrda ruke, ali mnogo prste savija. Uz pomoć lijeka koji će dobiti on bi stao na noge, po riječima ljekara – priča majka mališana Tanja Miloševiić.

Mališanu bi pomogao lijek koji djeluje do druge godine, poslije toga, kada bi primio terapiju gen ne bi mogao da se regeneriše.

Tanja je majka troje djece i pored bebine bolesti bori se i za egzistenciju jer nema novca za njegovo liječenje i normalan život. Jedna terapija koju će primiti u Hrvatskoj košta 75.000 evra, a od Fonda solidarnosti odobrene su četiri terapije. Majka maliišana sama snosi troškove boravka u Hrvatskoj.

– Za sada imamo trideset bolničkih dana, podijeliće ih u više dijelova. Sada idemo duže, dvije sedmice gdje će dobiti dvije terapije, a poslije idemo još dva puta, gdje bi trebao primiti po još jednu dozu lijeka – rekla je Tanja, a prenosi BN TV.

Ova majka plaši se za budućnost svog djeteta. Terapiju koja im je omogućena u Zagrebu, Đorđe će morati primati do kraja svog života. Prema Tanjinim saznanjima, od Fonda će dobijati sredstva za liječenje do osme godine života, a za trajno izliječenje koje bi mogli dobiti u Americi potrebno je 2,5 miliona dolara.

– Bila bih svima zahvalna, svim dobrim ljudima koji mogu da pomognu na neki način. Nadamo se da ćemo uspjeti stići do cilja da se Đole izliječi i stane na svoje noge – ističe majka sedmomjesečne bebe.

Ima samo jednu želju, a to je da Đorđe ozdravi i bude kao sva druga djeca. Da učini prve korake, progovori prve riječi i igra se sa svojim vršanjacima,a da teška bolest bude prošlost za njega i njegovu porodicu. Cifra od 2, 5 miliona dolara jeste velika, ali ako se svi udružimo, odreknemo jedne kafe i pozovemo humanitarni broj 1416 Đorđe bi imao šansu za izliječenje.

Kako pomoći pogledajte na: http://seesrpska.com/djordje-nas-treba/

POMOĆ

Dijasporahumanitarna pomoćRepublika SrpskaSee Srpska

ЋИРИЛИЦА