loading

Djeca su sve češće žrtve modernog ropstva

https://tsd-tv.com/2020/09/29/velika-britanija-djeca-su-sve-cesce-zrtve-modernog-ropstva/

https://tsd-tv.com/2020/09/29/velika-britanija-djeca-su-sve-cesce-zrtve-modernog-ropstva/


U Velikoj Britaniji je više od 1.000 lica uhapšeno, a više desetina žrtava modernog ropstva je identifikovano, u okviru operacije protiv trgovine narkoticima, saopštila je policija.

U saopštenju se navodi, da je nakon niza racija, pokrenutih tokom ovog mjeseca radi ometanja takozvane regionalne linije trgovine drogom, kojom kriminalne bande prebacuju narkotike iz gradova u ruralne oblasti, 69 mogućih žrtava trgovine ljudima, predato državnim organima radi podrške.

Policija ističe da su u toj operaciji, najvećoj do sada, zaplijenjeni narkotici u vrijednosti većoj od milion funti, te najmanje 500.000 funti u gotovini.

“Pretpostavlja se da se više hiljada djece u Velikoj Britaniji koristi za prenos narkotika, iz urbanih oblasti u ruralne i da su mnogi ucjenjivani dugovanjima ili prijetnjama nasiljem ili silovanjem”, napominje se u saopštenju.

Broj djece, za koju se sumnja da su zloupotrijebljena na ovaj način u Velikoj Britaniji, predatih Vladinim službama prošle godine, porastao je za dvije trećine, na 2.360, a za većinu se vjeruje da su žrtve trgovine narkoticima.

Broj djece, za koju se sumnja da prenose drogu za kriminalne bande, dostigao je rekordan nivo tokom blokada, uvedenih radi pandemije virusa korona.

Prema zvaničnim podacima, 377 te djece je identifikovano između aprila i juna, što je povećanje u odnosu na 182 iz prethodnog kvartala.

POMOĆ

svetVelika Britanija

ЋИРИЛИЦА