loading

DIVAC STIPENDIJE

https://www.divac.com/Vesti/2832/ODABRANI-STIPENDISTI-ZA-SKOLSKU-20202021-GODINU.shtml

https://www.divac.com/Vesti/2832/ODABRANI-STIPENDISTI-ZA-SKOLSKU-20202021-GODINU.shtml


https://www.divac.com/stipendije

“Veoma dugo se bavim avio modelarstvom, uglavnom klizača od balze (drveta) koji se lansiraju ručno ili pomoću praćke nakon čega slobodno lete. Ovog zimskog raspusta sam zahvaljujući stipendiji vaše fondacije uspeo da nabavim potrebnu elektroniku kako bih napravio model na daljinsko upravljanje, bio je na terenu već par puta, leti odlično. Želim vam puno sreće i uspeha, kao i da nastavite sa vašim humanitarnim radom.

Prvo polugodište sam završio sa prosekom 5,00 a pored toga sam se prijavio i na takmičenja iz fizike, programiranja i osnova elektrotehnike. Do sada je održan samo opštinski nivo takmičenja iz fizike gde sam imao najviše bodova, pored toga plasirao sam se na okružni nivo i iz takmičenja u programiranju, dok će se takmičenje iz osnova elektrotehnike održati tek kasnije ove godine.”

Momir Stanišić, Novi Sad, 3. razred Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“
Ana Divac: “Ova i sva druga deca su naša budućnost, neko od njih će možda u budućnosti uticati na naše i živote naše dece, neki će pomoći drugima jer dobro znaju kako i svaka mala pomoć znači. Jedno je sigurno, svi oni su već sada dobri ljudi, i uticaće na sve oko sebe svojom dobrotom.  Drago nam je što smo deo njihovih života i što možemo da im olakšamo početak odrastanja. Želimo da nam se i drugi ljudi pridruže i budu deo tima koji pomaže deci da lakše idu svojim putem i da im neke stvari budu jednostavnije. U ime učenika koji su ove godine naši stipendisti, zahvaljujem se donatorima.”

 

Divac Stipendije

 

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.

Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu svojoj zajednici – Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima ili školskim drugarima u učenju.

Tokom prethodne tri godine godine dodelili smo ukupno 276 stipendija u iznosu od po 10.000 dinara mesečno. 

Ova devojka je jedna od Divac stipendista, đak generacije i dobročiniteljka. Iako i sama ima problem sa zdravljem, ona postiže izvanredne rezultate u školi i van nje, a pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Poštovana Fondacijo,

Javljam Vam po obećanju rezultate prijemnog ispita. Upisala sam Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu i na budžetu sam.
Vama jos jednom Veliko HVALA.
Ovo Vam nikad neću zaboraviti.
Marija Stanković, Zitorađa
POMOĆ

BeogradFondacija Ana i Vlade Divacstipendije

ЋИРИЛИЦА