loading

Dečak Stefan Novaković se vratio kući

https://katera.news/lat/djecak-stefan-novakovic-se--vratio-kuci

https://katera.news/lat/djecak-stefan-novakovic-se--vratio-kuci


Dječak Stefan Novaković (2) iz Istočnog Sarajeva, koji je operisan u Turskoj, vratio se svojoj kući, saopšteno je iz grupe za pomoć ovom dječaku na “Fejsbuku”.

U grupi se navodi da je period iza ovog mališana bio izuzetno težak, ali i mjeseci koji slijede za njega će sada biti pravi izazov zbog onoga što ga očekuje, kao što su kontrole u Turskoj i nastavak liječenja u Republici Srpskoj.

– Uz odlazak na kontrole u Tursku, očekuje nas nastavak liječenja u Republici Srpskoj, gdje će pored svih neophodnih terapija, proći fizikalne i sve druge tretmane, kako bi ozdravio, prohodao i živio srećnije i zdravije djetinjstvo – navodi se u ovoj grupi.

Iz grupe kažu da veliku zahvalnost duguju Fondu solidarnosti “Duša djece” i direktorici Jasminki Vučković, jer uprkos svim naporima, roditelji ovog dječaka ne bi mogli obezbjediti dovoljno novca za operaciju i tretmane u Turskoj.

– Hvala od srca svim dobrim, dragim i humanim ljudima, koji su pomogli da Stefo dođe do svih pregleda i terapija koje su mu neophodne, kako do sada tako i ubuduće – navodi se na “Fejsbuk” grupi za pomoć Stefanu Novakoviću.

Stefan Novaković je operisan u Turskoj zbog rijetkog neurološkog poremećaja – opsoklonus mioklonus, uzrokovanog tumorom na kičmenoj moždini.

POMOĆ

ISTOČNO SARAJEVOKatera NewsRepublika Srpska

ЋИРИЛИЦА