loading

DECA IZ VRTIĆA POSETILA GRADONAČELNIKA

https://prokupljenadlanu.rs/mladi-su-zakon/deca-iz--vrtica-posetila-gradonacelnika-9087.htm

https://prokupljenadlanu.rs/mladi-su-zakon/deca-iz--vrtica-posetila-gradonacelnika-9087.htm


Povodom „Dečije nedelje“, koja se svake godine obeležava početkom meseca oktobra, gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, organizovao je prijem za polaznike Predškolske ustanove „Neven“. Ovo tradicionalno okupljanje proteklo je u opuštenom razgovoru predškolaca sa prvim čovekom našeg grada.

-Drago mi je da ste danas ovde, u posebnoj i veoma važnoj nedelji za vas, koja se obeležava širom sveta. Kao gradonačelnik Prokuplja ja se trudim da vam obezbedim nesmetane uslove za igru u vrtiću, a potom i za rad i učenje u školi, kako biste jednog dana bili dobri i uspešni ljudi. Ovaj susret je veoma bitan za mene kao gradonačelnika, jer me vi i vaši vaspitači upoznajete sa vašim željama i potrebama, kako bismo vam omogućili da imate srećno i bezbrižno detinjstvo, rekao je gradonačelnik Aranđelović pozdravljajući svoje goste.Gradonačelnik je istakao da je svaki razgovor sa najmlađima prilika da se kreiraju nove aktivnosti za narednu godinu u skladu sa njihovim potrebama. On je najavio opremanje igračkama dvorište vrtića u centru grada, kao i izgradnju novog obdaništa sledeće godine.

-Pored igrališta u dvorištu obdaništa u centru grada, napravićemo i igralište iza opštinske zgrade, kroz donaciju NIS „ Jugopetrola“ i sa učešćem Grada Prokuplja sa oko 3.000.000 dinara. Planiramo da sledeće godine, u blizini Srednje poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, izgradimo novo obdanište, kako bismo listu čekanja za prijem naših najmlađih sugrađana smanjili na minimum. Na taj način bismo olakšali roditeljima, a njihovim mališanima omogućili bezbrižno odrastanje u vrtiću. Ova investicija vredna je preko 50.000.000 dinara.a finansiraće je Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije. Grad Prokuplje će se, kao i uvek, kada su pitanju njegovi najmlađi sugrađani, uključiti da pomogne, naglasio je gradonačelnik.Ovom prilikom predškolci su gradonačelniku Aranđeloviću poklonili sliku, na kojoj su se našle njihove poruke i želje, a onda su kroz recitaciju

i pesmu, pokazali koliko su talentovani.

 

Po završetku prijema, deca su obišla različite službe u gradskoj upravi, gde su ih zaposleni upoznali sa tim šta je to što je najvažnije u njihovom poslu.Direktorka Predškolske ustanove „Neven“ Vesna Jovanović je istakla da će u toku ove „Dečije nedelje“ na predlog gradonačelnika, biti organizovana i izložba dečijih radova u galeriji „Boža Ilić“.

-Ovo će biti deo našeg programa i narednih godina. Prihvatićemo ovu ideju i već u četvrtak ćemo je realizovati. U tom izložbenom prostoru naći će se sve želje i poruke naših polaznika, nadajući se da će najvažnije, biti i ispunjene, rekla je Jovanović.

Pored izložbe, koja će ove godine biti novina, program „Dečije nedelje“ ove ustanove tradicionalno sadrži i „dan za dečije stvaralaštvo“, „dan za dobrotu“ i „dan za sport“.

POMOĆ

dečija nedeljaProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА