loading

Dajana Lazarević iz Pala treba našu pomoć

https://katera.news/lat/dajana-lazarevic-iz-pala-treba-nasu-pomoc

https://katera.news/lat/dajana-lazarevic-iz-pala-treba-nasu-pomoc


Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dajana Lazarević (23) iz Pala, nakon pada sa bicikla gdje je teško povrijedila glavu, od 31. avgusta nalazi se na bolničkom liječenju u Gradišci, u stanju svjesne kome.

Prema bolničkom izvještaju, Dajana Lazarević se nalazi u stanju budne kome kao posljedice traumatske povrede glave nakon pada sa bicikla. Operisana je na Neurohirurgiji Bolnice Koševo u Sarajevo, a zatim prebačena na liječenje u Bolnicu „Srbija“ u Istočno Sarajevo, odakle je prebačena u Gradišku.

Njeno liječenje se komplikuje čestim infekcijama, te je na osnovu dobijenih mikrobioloških izolata iz pluća, u terapiju uveden Tygacil amp a 50 mg. Dajanin djed je od sopstvenih sredstava kupio 15 bočica navedenog lijeka za sedmodnevnu dozu, koju je platio 1797 KM.

Porodica Dajane Lazarević nije u mogućnosti sama da finansira dalji tok njenog liječenja, te s toga je neophodno pokrenuti akciju pomoći našoj sugrađanki, kako bi mogla da obezbjedi dovoljne količine lijeka i izliječi se.

Dajana Lazarević je u vrijeme povrede bila student druge godine Ekonomskog fakulteta, smjera Turizam i hotelijerstvo. Predstavnici Studentske organizacije Ekonomskog fakulteta su takođe učestvovali u akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć u liječenju ove djevojke.

POMOĆ

humanitarna pomoćISTOČNO SARAJEVOKatera NewsPale

ЋИРИЛИЦА