loading

Blažo vratio novac koji nije potrošio na liečenje

https://katera.news/trebinje-blazo-vratio-novac-koji-nije-potrosio-na-lijecenje

https://katera.news/trebinje-blazo-vratio-novac-koji-nije-potrosio-na-lijecenje


Gest vridan poštovanja. Blažo Šupljeglav iz Trebinja vratio je 1.500 KM Fondu solidarnosti Hidroelektrana na Trebišnjici jer taj deo novca nije potrošio za svoje lečenje u “Pavlov Regenex centru”.Četrdesetosmogodišnji Blažo Šušljeglav iz Trebinja zbog prijevremenog rođenja boluje od cerebralne paralize. Zaposlen je u Hidroelektranama na Trebišnjici i svoj posao, kao i sve u životu, obavlja časno.

Tako živi i tako se ponaša.

Dokazao je to još jednom nakon povratka iz Pančeva gdje je proveo 50 dana na liječenju. Tamo je otišao jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo i bila mu je potrebna ta vrsta medicinske pomoći.

Liječenje je koštalo oko 5.000 evra i Blažovo Trebinje je kroz različite humanitarne akcije priskočilo u pomoć.

Podršku je, kao i uvijek, to Blažo ističe, pružilo i njegovo preduzeće – Hidroelektrane na Trebišnjici. Po povratku Blažo je Fondu solidarnosti HET- a vratio preostalih 1.500 maraka.

– To je odluka moja i moje porodice, meni taj novac nije potreban. Neka daju nekome kome treba jer jednostavno ne mogu da zaboravim šta su sve ti ljudi učinili, kako HET tako i moje Trebinje. Liječenje mi je dosta pomoglo, sad opet mogu da hodam sam, kao nekad. Zahvaljujem svim građanima Trebinja i privrednim organizacijama koje su mi pomogle – priča Blažo.

Blažov gest nije nešto što se može čuti često, a on za svoju odluku skromno kaže: “Svako radi kako ga Bog uči, neko to odozgo vidi sve. Neka svako radi kako misli da treba.”

U Trebinju svako Blaža Šupljeglava zna i poštuje. Njegova odluka je nešto što treba da postidi mnoge.

Trebinje je imalo nažalost i drugi primjer kada se humanitarna pomoć skupljala, priliv novca je bio veliki, a on nije potrošen u svrhe za koje je bio namijenjen, niti je vraćen, niti se o tome gdje je potrošen nešto zvanično zna.

Ali, zato Trebinje ima Blažu na koga je ponosno, a on kaže – ponosan na sve svoje Trebinjce koji su uvijek tu, ne samo za njega nego i sve druge kojima podrška treba.

– Ja u to ne sumnjam da će, ako nešto opet bude trebalo, divni moj narod pomoći. Ali ja se nadam da to neće biti potrebno – zaknjučuje Blažo.

I pored svega, Blažo ima osmijeh i lijepu riječ za svakoga. Dobrota kojom zrači trebalo bi da bude primjer svima prenosi “RTRS”.

POMOĆ

Bosna i HercegovinaDijasporaHumanost na deluKatera NewsRepublika SrpskaTrebinje

ЋИРИЛИЦА