loading

Bezbednost najmlađih u Zaječaru na prvom mestu

https://www.timocka.rs/vesti/bezbednost-najmladjih-u-zajecaru-na-prvom-mestu/

https://www.timocka.rs/vesti/bezbednost-najmladjih-u-zajecaru-na-prvom-mestu/


U Crvenom krstu u Zaječaru, predstavnici Crvenog krsta i predstavnici zaječarske Gimnazije najavili su početak akcije „Bezbednost dece u saobraćaju”.
Crveni krst Zaječar svake godine sprovodi akciju „Bezbednost dece u saobraćaju”. Cilj akcije je edukacija dece nižih razreda o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju i poštovanje propisa. Ove godine snimljeni su kratki filmovi o tome kako najmlađi treba da se ponašaju u saobraćaju.

„Ove godine edukaciju radimo na nešto drugačiji način. Do sada smo obilazili škole i edukovali najmlađe o pravilnom ponašanju u saobraćaju, jer oni sada kreću od kuće do škole i susreću se i sa drugim učesnicima u saobraćaju. Imamo 5 lekcija, to je ono što je njima sada najpotrebnije: kako da se kreću, kako treba da pređu ulicu, kako pravilno da se ponašaju i prevoze u putničkom automobilu. Zahvalila bih se profesorki Jeleni Dimović i Mladenu Šljivoviću i učenicima Gimnazije u Zaječaru, jer su dali veliki doprinos i pomogli u snimanju ovog materijala. Zbog cele situacije, video materijali biće prosleđeni školama i na taj način najmlađi đaci će se edukovati”, kaže Irena Mladenović, stručni saradnik u zaječarskom Crvenom krstu.

Crveni krst Zaječar i Gimnazija Zaječar: Akcija „Bezbednost dece u saobraćaju”

„Učenici su se rado odazvali ovoj ideji Crvenog krsta. U početku smo mislili da će snimanje trajati kratko, ali ubrzo su se rađale nove ideje, tako da smo sa zadovoljstvom odradili ove filmove. Verujem da će najmlađim učenicima, a posebno prvacima, ovi video materijali biti od velike koristi”, rekla je Jelena Dimović, profesorka srpskog jezika u Gimnaziji Zaječar.

POMOĆ

BezbednostBezbednost dece u saobraćajucrveni krstTimočkaZaječar

ЋИРИЛИЦА