loading

BESPOVRATNA PODSTICAJNA SREDSTVA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/bespovratna-podsticajna-sredstva-za-mlade-poljoprivrednike-9055.htm

https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/bespovratna-podsticajna-sredstva-za-mlade-poljoprivrednike-9055.htm


Da bi se što veći broj poljoprivrednika upoznao sa raspisanim konkursom za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivrednicima, zamenik gradonačelnika Prokuplja, Dejan Tonić, u Donjoj Toponici razgovarao je sa poljoprivrednicima ovog prokupačkog sela.

Ove godine, iz lokalnog budžeta, za podsticaje poljoprivrednicima, namenjena su sredstva u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara.

-Da je interesovanje za dodelu ovih sredstava izuzetno veliko govori činjenica da se u prva četiri dana, nakon raspisanog konkursa, prijavilo 42 poljoprivrednika. Zavisno od toga za koje namene se opredeljuju, podsticajna sredstva dodeljuju se u rasponu od 60 do 80 odsto od vrednosti investicije, izjavio je Tonić i naglasio da su planirana i sredstva za mlade poljoprivrednike.

Prema njegovim rečima, mladi poljoprivrednici starosti od 18 do 40 godina, koji su nosioci aktivnog poljoprivrednog gazdinstva, trebalo bi u što većem broju da konkurišu za ova podsticajna sredstva.

-Osim asfaltiranja i sanacije seoskih puteva, lokalna samouprava i dodelom bespovratnih sredstava nastoji da stimuliše mlade poljoprivrednike da se što više bave poljoprivrednom proizvodnjom, izjavio je on.

Tonić je podvukao da se bespovratna sredstva daju za investicije za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u sektoru mleka, mesa, voća, povrća, grožđa i cveća, pčelarstva, za veštačko osemenjavanje, održivo korišćenje poljoprivrednog zemljišta, organsku proizvodnju i kroz kreditnu podršku.

-Sve pohvale za rukovodstvo Grada koje je prepoznalo ovu važnu temu, kao što je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi. Bilo bi dobro da školovani i mladi poljoprivredni stručnjaci ovakve sastanke poljoprivrednika organizuju u što više prokupačkih sela, izjavili su meštani Goran Stanković i Miloje Radonjić.

Sastanku sa poljoprivrednicima prisustvovao je i savetodavac za zaštitu bilja u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja, Milan Tošković, koji je govorio o razvoju i unapređenju voćarstva, kao i jesenjim radovima u voćnjacima.

Bliže informacije o uslovima konkursa, koji traje do 10. novembra, poljoprivrednici mogu dobiti u Odeljenju za poljoprivredu Gradske uprave Prokuplja – kancelarija br. 21, ili u prostorijama Poljoprivredno stručne i savetodavne službe.

POMOĆ

Opšta ProkupljepoljoprivredаProkupljeProkuplje na dlanu

ЋИРИЛИЦА