loading

Analizirani potencijali za održivo korišćenje biomase za Bor, Boljevac i Knjaževac

https://www.timocka.rs/vesti/analizirani-potencijali-za-odrzivo-koriscenje-biomase-za-bor-boljevac-i-knjazevac/

https://www.timocka.rs/vesti/analizirani-potencijali-za-odrzivo-koriscenje-biomase-za-bor-boljevac-i-knjazevac/


RARIS je izradio Analize stanja i projekcije za održivo korišćenje biomase za Bor, Boljevac i Knjaževac. Svaka od ovih Analiza/projekcija za održivu upotrebu biomase analizirala je resurse i prirodno, pravno i poslovno okruženje za održivu upotrebu biomase u određenoj opštini.

Analize su utvrdile stvarni potencijal biomase na teritoriji opštine. Na taj način Analize će poslužiti donosiocima odluka kako bi realno mogli da planiraju upotrebu biomase i eventualno projekte zamene goriva – prelazak sa fosilnih goriva, odnosno lož-ulja i uglja, na biomasu ili uspostavljanje novih sistema daljinskog grejanja.

Analize su dostupne na vebsajt stranici RARIS-a.

 

Analize stanja i projekcije korišćenja biomase je aktivnost u okviru projekta RARIS-a „Održivo korišćenje bioenergije u istočnoj Srbiji” koji finansira Nemačko savezno Ministarstvo za međunarodnu saradnju i razvoj (BMZ) u okviru Nemačke klimatsko-tehnološke inicijative (DKTI), preko Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Politički partneri projekta su: Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

POMOĆ

BoljevacBorKnjaževacTimočka

ЋИРИЛИЦА