loading

15 godina sa vama


Danas, 27.10.2020. obeležavamo petnaest godina postojanja.

Ideja za osnivanje udruženja rodila se davne 2005. godine u školi za obuku za rad na računarima „Lonet“, kada su organizatori i  grupa mladih polaznika sa invaliditetom, na besplatnim obukama koje je škola organizovala a koje su vremenom prerasle u druženje, osetila potrebu da utiče na promene u zajednici.  Cilj osnivanja udruženja je bio poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom na levoj obali dunava.

U toku petnaest godina posotojanja, realizovali smo brojne akcije i projekte čiji je cilj bio inkluzija osoba sa invaliditetom u zajednicu, poboljašnje materijalnog stanja najranjivijih članova i razbijanje predrasuda vezanih za reč invaliditet.

Pored brojnih akcija u prošlosti, već neko vreme na svom sajtu omogućavamo, kako članovima, tako i svim zainetesovanim ljudima, sa i bez invaliditeta, da svojim autorskim tekstovima doprinesu razumevanju i razbijanju predrasuda vezanih za invaliditet i time svi zajedno oformimo jedno sigurno mesto gde će osobe sa invaliditetom moći da razmenjuju probleme i savete.

Od marta ove godine, udruženje je dobilo novo rukovodstvo i samim tim nove ideje za buduće projekte. Naš rad će u budućnosti biti fokusiran na poboljšanje pristupačnosti, osnaživanje i poboljšanje kapaciteta, kako za zapošljavanje tako i za samostalan život osoba sa invaliditetom; psihološka i pravna podrška, kao i na projekte koji će za cilj imati ravnopravno uključenje osoba sa invaliditetom u društvo i zajednicu.

Zbog trenutne situacije sa Covid 19, nismo bili u mogućnosti da ovaj bitan dan za naše udruženje obeležimo na neki drugi način, ali u čast petnaest godina postojanja, započeli smo medijsku kampanju, sa ciljem da nam se što više ljudi priključi i pomogne u sprovođenju naših ideja i ciljeva kako bi smo našu zajednicu učinili boljim mestom za sve nas.

Uncategorized

15 godina sa vamaNovi Horizont Udruženje građana sa invaliditetom

ЋИРИЛИЦА